Emotionele ontwikkeling
De leidsters bieden verschillende activiteiten aan waarbij de kinderen verschillende sociale vaardigheden opdoen. Zij leren op hun beurt wachten en krijgen verschillende spelletjes aangeboden waarbij zij op een speelse manier leren samenwerken; zoals samen een kring maken of samen de bal over rollen.

De leidsters leren de kinderen samen zorg te dragen voor de groep door bijvoorbeeld na het spelen samen met hen op te ruimen of door samen met de kinderen de moestuin te verzorgen. Op een leuke manier, passend bij hun leeftijd doen de kinderen veel sociale vaardigheden op.

Samen spelen
Samen spelen is een belangrijk onderdeel van ons programma. Kinderen leren veel van elkaar en hebben het nodig om vrij te kunnen spelen en te ontdekken. De leidsters begeleiden de kinderen in een positieve omgang met elkaar, zij geven het goede voorbeeld.

Emotionele ontwikkeling
De emotionele ontwikkeling is nauw verbonden met de sociale ontwikkeling van kinderen. Emoties spelen een belangrijke rol bij het aangaan van contacten. Kinderen worden in toenemende mate bewust van hun emoties. Zij leren op de Peuterschool hun emoties herkennen en benoemen. De leidsters praten hierover met hen, helpen de kinderen benoemen wat zij voelen. Kinderen leren zichzelf en anderen beter begrijpen.

 

 

 

Testemonial

De peuterschool is de ideale voorbereiding voor alle peuters die binnenkort naar school gaan. De kinderen worden goed voorbereid en gaan met goede bagage en vol zelfvertrouwen naar groep 1.

Inloggen website

gebruik onderstaand formulier om in te loggen op deze website.

Login

Go to top