Een ochtend op de Peuterschool
Elke dag op de peuterschool heeft een programma met een vaste structuur. Structuur is heel belangrijk voor kinderen; het maakt voor hen voorspelbaar wat er gaat gebeuren. Dit geeft hen houvast en een gevoel van veiligheid. Zij weten waar zij aan toe zijn.

Om 07.45 uur opent de Peuterschool haar deuren en is er een inloop tot 07.55 uur. U bent van harte welkom om met uw kind op de groep te komen; samen een puzzel maken of een spelletje doen en een kopje koffie/thee drinken. Uiteraard is er dan ook tijd voor een gesprek/overdracht met de leidsters.

Start dagprogramma
Om 07.55 uur nemen de ouders afscheid en wordt er om ongeveer 08.00 uur gestart met het dagprogramma. Alle kinderen gaan met hun leidsters in de kring zitten. Er wordt samen gezongen en iedereen wordt welkom geheten. De leidsters vertellen aan de hand van dagritmekaarten wat de kinderen deze dag gaan doen. Deze kaarten hangen in de groep. Daarna lezen de leidsters een verhaaltje voor en praten hierover na met de kinderen.

Om ongeveer 08.20 uur wordt er een activiteit gedaan. De kinderen spelen in de verschillende speelhoeken. Soms doen de leidsters een activiteit met de gehele groep. Een andere keer met een kleine groep kinderen. Om 09.20 uur ruimen de leidsters samen met de kinderen, al zingend, op.

Fruit & drinken
Om 09.30 uur eten de kinderen samen met de leidsters fruit en krijgen de kinderen drinken. Het is een moment van gezelligheid. Er wordt samen gepraat, gegeten en gedronken.

Activiteiten
Om ongeveer 10.00 uur gaan de kinderen van tafel. De kinderen die nog een luier dragen krijgen een schone luier (kinderen die zelfstandig naar de wc gaan of kunnen gaan wanneer dit nodig is). Daarna gaan de kinderen lekker buitenspelen. Regelmatig doen de leidsters met hen een buitenactiviteit. Denkt u hierbij aan het verzamelen van takken, bladeren of een spel zoals 'schipper mag ik overvaren'.

Rond 11.15 uur wordt er een kleine onderbreking gehouden voor een beker drinken (thee of water). Afsluiting van de dag Om 11.50 uur wordt de dag gezamenlijk afgesloten met een liedje waarbij iedereen gedag wordt gezegd. Om 12.00 uur kunt u uw kind weer ophalen.

De leidsters vertellen u hoe de dag verlopen is en welke activiteit uw kind heeft gedaan.

Testemonial

De peuterschool is de ideale voorbereiding voor alle peuters die binnenkort naar school gaan. De kinderen worden goed voorbereid en gaan met goede bagage en vol zelfvertrouwen naar groep 1.

Inloggen website

gebruik onderstaand formulier om in te loggen op deze website.

Login

Go to top